نقد و بررسی
آشنایی با کاشت میلگرد و نحوه ی انتخاب چسب های کاشت میلگرد و مقدار مصرف
کاشت میلگرد به فرآیندی گفته می شود که با سوراخکاری قسمت هایی از بتن در ستونها و فونداسیون و اضافه کردن میلگرد به آن و چسباندن میلگرد انجام میشودبا استفاده از این روش این امکان فراهم می شود که اتصال بیت بتن جدید و قدیم و اجزا و سازه های بتنی و فولادی صورت گیرد
کاشت میلگرد به فرآیندی گفته می شود که با سوراخکاری قسمت هایی از بتن در ستونها و فونداسیون و اضافه کردن میلگرد به آن و چسباندن میلگرد انجام میشودبا استفاده از این روش این امکان فراهم می شود که اتصال بیت بتن جدید و قدیم و اجزا و سازه های بتنی و فولادی صورت گیرد
از این روش در ساختمانهای بتنی برای تقویت بتن استفاده می شود. مثلا ، اگر در باربریِ بخشی از سازه، ضعفی وجود داشته باشد که نیاز به تقویت موضعی آن باشد، در بسیاری از مواقع، امکان تخریب و باز سازی وجود ندارد، از همین رو با کاشت میلگرد و افزودن بخش جدید به آن، میتوان ظرفیت باربری را به میزان قابل توجهی افزایش داد. ،و همچنین اصلاح ابعاد قسمتی از سازه و یا اضافه کردن بخشی جدید به سازهی بتنی که از قبل پیشبینی نشده است، استفاده میشود
کاشت میلگرد یکی از روش های جدید و کاربردی و اقتصادی برای مقاوم سازی می باشد.

نحوه کاشت میلگرد
روش اول استفاده از مواد پایه سیمانی
روش دوم استفاده از چسب کاشت اپوکسی
روش سوم با استفاده از مهار مکانیکی
کاشت با استفاده از مواد پایه سیمانی :
در این روش در بتن سوراخی به قطر 5 میلیمتر بزرگتر از قطر میلگرد و به طول مهاری آن و یا بیشتر با استفاده از دستگاه مغزهگیر، در بتن ایجاد میشود و داخل آن با حجم دو سوم حفره، ملات روان پر میگردد که دارای مواد منبسط شونده و روانساز میباشد. پس از پر نمودن سوراخ، آرماتور و یا بولت به کمک جک هیدرولیک با فشار به داخل سوراخ رانده شود. مواد داخل حفره در مدت زمان لازم عملآوری میگردد تا ملات به مقاومت مورد نیاز برسد. بدیهی است اگر آرماتور یا بولت کاشت شده آجدار بوده و محیط سوراخ مضرس شده باشد مقاومت کششی آن رضایت بخشتر خواهد بود.
کاشت با استفاده از مواد اپوکسی :
با توجه به چسبندگی فوقالعاده زیاد چسبهای کاشت اپوکسی بتن، بدیهی است که قطر سوراخ و طول مهاری کوچکتر خواهد شد، در نتیجه عملیات سوراخکاری آسانتر می شود . اما قیمت مواد کاشت اپوکسی گرانتر از مواد پایه سیمانی است. چسبهای کاشت آرماتور اپوکسی قدرت گیرش فوقالعاده زیادی به سطح بتن و فولاد دارند.
کاشت با مهار مکانیکی :
در این روش همانند روشهای قبلی ابتدا سوراخی به قطر حدود دو میلیمتر بزرگتر از قطر آرماتور در بتن ایجاد میگردد، سپس آرماتور را با مهار مکانیکی داخل سوراخ قرار میدهند. این آرماتور درانتهای خود دارای پرههای مخصوصی است که با چرخاندی پیچ بالای آرماتور باز میشوند و به جدار سوراخ میچسبند. آرماتور آنقدر سفت میگردد تا پرهها تا جایی که ممکن است به دیوار بچسبند. در این روش نیز طول مهار بسیار کوتاه است. شاید این روش کاشت آرماتور و پیچ برای بارهای دینامیکی مناسب نباشند، چون پرهها میتوانند بتن محیطی خود را خرد نمایند ولی به هر حال در کارهای استاتیکی جزء روش های کاشت بولت و آرماتور بسیار عالی هستند. هر نوع آرماتور مکانیکی بر حسب قطر و مقاومت میلگرد دارای نیروی برشی و کششی مجاز میباشد که توسط کارخانه سازنده ارائه میگردد.

مراحل اجرای کاشت میلگرد عموما به شکل زیر است:
محاسبه ابعاد سوراخ برای استقرار میلگرد
تعیین محل کاشت و ایجاد سوراخ با ابزار مناسب
تمیز نمودن سوراخ با برس مویی یا دستگاه مکنده و پاک کردن هر نوع مواد روغنی و یا دانه یا رطوبت از سطح سوراخ
ترکیب نمودن اجزای چسب کاشت میلگرد درون نازل
تزریق چسب کاشت آرماتور تا میزان دو سوم حجم حفره
نصب رول بولت به صورت چرخشی داخل سوراخ کاشت بولت
تمیز نمودن مواد اضافی بیرون سوراخ با کاردک
زمان عمل آوری بر اساس درجه حرارت محیط می باشد که بعد از ان بارگذاری قابل اعمال است
کاشت میلگرد در فونداسیون :
این عمل به منظور یکپارچه سازی فونداسیون و اصلاح ابعاد و افزایش ارتفاع و مواردی از این قبیل صورت میگیرد .
سوراخکاری برای کاشت میلگرد در فونداسیون، به وسیلهی دریل انجام میشود که بهترین و مطمئنترین روش برای اجرا در فونداسیون است. زیرا دستگاه مغزهگیر ممکن است به آرماتور در فونداسیون، آسیب وارد کند و یا سبب از هم گسیختگی آرماتور شود. قبل از شروع ، باید محاسباتی انجام شود تا قطر و عمق سوراخ، قطر میلگرد و روش سوراخکاری فونداسیون مشخص شود، چون با توجه به قطر سوراخ، ممکن است نیاز به استفاده از دستگاه مغزهگیر باشد.
کاشت میلگرد در ستون :
این عمل با هدف اتصال یک تیر بتنی به ستون هم بصورت عمودی هم در امتداد ستون انجام می شود مهمترین پارامتر در کاشت میلگرد در ستون، در نظر گرفتن فاصلهی بین میلگردها و موقعیت قرارگیری خاموت است به همین دلیل، آگاهی از محل قرارگیری آرماتور داخل ستون، یکی از نکاتی است که باید به آن توجه ویژه داشت. یکی از مواردی که باعث کاهش هزینهها و مخاطرات احتمالی در زمان انجام کار میشود، کاشت میلگردها، به صورت دقیق، مطابق با نقشه و تصویربرداری از آرماتورها قبل از ساخت ستون است.

معایب کاشت میلگرد :
معایب کاشت میلگرد موضوعی است که باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد؛ وقتی صحبت از کاشت میلگرد به میان می آید در واقع راجع به اتصال میلگرد داخل بتنی صحبت می کنیم که قبلا عمل آوری شده و محکم شده، پس این اتصال در واقع یک اتصال ترمیمی بوده و در بهترین حالت رفتار میلگرد کاشته شده در بتن به رفتار میلگردی می رسد که پیش از بتن ریزی با استفاده از اتصالات اتکایی و یا وصله های مکانیکی داخل بتن محکم شده است. گفتنی است معایب کاشت میلگرد به ذاته وجود نداشته و این معایب می تواند ناشی از انتخاب نادرست مصالح و یا روش اجرای نادرست اتفاق بیافتد.
انتخاب چسب کاشت میلگرد :
چسب کاشت میلگرد برای دو مصرف سازه ای مانند کاشت تیر و ستون و دال یا ژاکت بتنی استفاده میشود و یا برای مصارف غیر سازی مانند نصب نرده جان پناه و... مورد استفاده قرار می گیرد اگر به دنبال چسب برای کاشت میلگرد در سازه خود هستید، به سراغ چسبی بروید که:
1. اجرای آن سریع و آسان باشد.
2.در محیط های خورنده، مقاومت خوبی از خود نشان دهد و از بولت یا میلگرد به خوبی در برابر خوردگی وو زنگ زدگی محافظت کند.
3. در سطوح افقی و عمودی بتوان از آن استفاده کرد.
4.در محیط های مرطوب و داخل آب بتوان از آن استفاده کرد.
5. حلال نداشته باشد.
6. چسبندگی زیاد و مناسبی داشته باشد.
7. بتواند میلگرد را در بتن سبک به خوبی نگه دارد آنها را به یکدیگر متصل کند.
